HTML

Passz-port

Utazás itthon-külföldön, hegyen-vízen, télen-nyáron, falun-városban

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Légikatasztrófa: Horvátország elvesztette légiereje harmadát

2010.09.23. 15:01 havaslap

Ma délután, 12:50-kor hadgyakorlat keretén belül lezuhant a horvát légierő két MIG-21 típusú gépe. A pilóták katapultáltak, élve megúszták a zuhanást. A baleset oka egyelőre ismeretlen, az sem zárható ki, hogy a két gép összeütközött.

A horvátországi Senj felett zuhant le a két MIG-21 típusú gép, amely egy többnapos gyakorlat keretében gyakorlatot hajtott végre. A minisztérium egyelőre nem nyilatkozott a baleset okáról, szemtanúk ellentétes állításai jelentek meg a horvát sajtóban. Egyes hírek arról is beszámolnak, hogy a két gép összeütközött.

A horvát sajtó, most az ország légterének a biztonságáért aggódik. Horvátország jelenleg 12 darab MIG- 21-es géppel rendelkezik, de a hadsereget sújtó pénzhiány miatt ebből csak hat volt hadrafogható állapotban. Ebből a hat gépből semmisült meg ma délután kettő, vagyis a használható gépek harmada. 
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://passzport.blog.hu/api/trackback/id/tr32318054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.09.24. 22:11:21

Akkor a magyar légierő nem is olyan gyenge ennek fényében...
süti beállítások módosítása